ΑΜΑΣΣΙ

Σπάνια ελληνική ποικιλία που καλλιεργείται στην περιοχή του Παζάρ, στην παραδοσιακή κρεβατίνα και προσφέρει ένα φρουτώδες κρασί με δυνατές νότες μπανάνας, αχλαδιού, βανίλιας και πράσινου μήλου. Φρεσκάδα στο στόμα με γλυκιά γεύση στο τέλος.

Τύπος: λευκό ξηρό
Σάκχαρα: <2
Σοδειά: 2022
Ποικιλία: Αμάσσι 100%
Συνολική παραγωγή: 25.000 φιάλες
Έδαφος: άργιλο-αμμώδες
Κλίμα: βαρύς χειμώνας, ζεστές καλοκαιρινές μέρες και δροσερές νύχτες
Ηλικία αμπελώνων: 25-90 έτη
Αλκοολικός τίτλος : 12%

Τρύγος: επιλεκτικός τρύγος σε 4 στάδια για επίτευξη της βέλτιστης ωρίμανσης σταφυλιών(όψιμη ποικιλία)
Οινοποίηση / Παλαίωση: Προζυμωτική κρυοεκχύλιση 29 ωρες σε ελεγχόμενο περιβάλλον, αλκοολική ζύμωση σε διαβαθμισμένες θερμοκρασίες, ωρίμανση και battonage για 5 μηνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές με περιοδική ανάδευση.

Χαρακτηριστικά: Κρυστάλλινο, λαμπερό με υποκίτρινο χρώμα. Μύτη έντονη και πλούσια, με αρώματα μπανάνας, αχλαδιού, πράσινου μήλου με φόντο βανίλιας. Στο στόμα είναι γεμάτο, λιπαρό, με εξαιρετική ισορροπία , φινέτσα και ίχνη μεταλλικότητας. Μακράς διάρκειας και γλυκιά επίγευση.

Προτεινόμενοι συνδυασμοί: Συνδυάζεται αρμονικά με ζυμαρικά και λευκό κρέας με πλούσιες ημι-λιπαρές σάλτσες. Συνοδεύει ιδανικά, λευκά κρέατα ή μοσχαράκι γάλακτος συνοδεία λαχανικών. Ψαρικά ωμά ή καπνιστά, μαγειρεμένα σε λευκές σάλτσες.

Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 12° C

“Σπούδασα στην Ιταλία αμπελουργία-οινολογία με σκοπό να αποκτήσω τη γνωστική και εμπειρική κατάρτιση που θα μου επέτρεπε να αναδείξω τη σπάνια μας σπάνια τοπικη ποικιλία”

– Σάββας Θωμαϊδης

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this