Το 1936 η οικογένεια Θωμαϊδη αποκτά τους πρώτους αμπελώνες της. Η ποικιλία αυτή πήρε το όνομα της από μια μικρή πόλη που λέγεται Αμάσσεια, στην οποία μεγάλωσαν οι πρόγονοι της οικογένειας. Αυτή η ακατέργαστη ποικιλία ονομάστηκε από μια μικρή πόλη που ονομάζεται Αμάσεια, περιοχή στην οποία μεγάλωσαν οι πρόγονοι της οικογένειας. Από τότε η οικογένεια πουλά τα σταφύλια για πολλά χρόνια. Το 1999 διαθέτει το δικό του αποστακτήριο και παράγει τσίπουρο. Το 2015 το οινοποιείο 3 ΓΕΝΙΕΣ κυκλοφορεί τις δικές του ετικέτες κρασιου.
Το 1936 η οικογένεια Θωμαϊδη αποκτά τα πρώτα της αμπέλια στην περιοχή του Πόζαρ. Η πρώτη ποικιλία που καλλιεργεί είναι μια άγρια ποικιλία που τη βρίσκει πάνω στα δέντρα. Της δίνεται το όνομα “Αμάσσι” απο την ομώνυμη πόλη Αμάσσεια στην περιοχή του πόντου, από όπου και κατάγονται οι πρόγονοι της οικογενείας.
Στη συνέχεια φυτεύονται και καλλιεργούνται και άλλες διεθνείς ποικιλίες όπως Chardonnay, Merlot, Syrah, Gewurztraminer, Sauvignon Blanc αλλά και η ελληνική Ξινόμαυρο.
Το 1999 λειτουργεί το παραδοσιακό αποστακτηριο που παράγει αποστάγματα ποιοτητας σεβόμενο τη παραδοση.
Το 2014 το Οινοποιειο 3ΓΕΝΙΕΣ εισέρχεται στον οινικό χάρτη, παρουσιάζοντας απολαυστικό οίνο ως αποτέλεσμα των οινολογικών γνώσεων του οινολόγου Σάββα Θωμαϊδη και του σύγχρονου οινοποιείου που έχει οργανώσει.
Όλη η παραγωγή προέρχεται απο ιδιόκτητους αμπελώνες και ειναι η έκφραση της αγάπης για τη φύση και του σεβασμού για την ιστορία και τις ρίζες η οποία αποτυπώνεται στο κρασί.
Στις μέρες μας τα κρασιά 3ΓΕΝΙΕΣ έχουν κερδίσει την αγάπη των φίλων του οίνου. Το οινοποιείο είναι ένας από τους πρωτεργάτες της προσπάθειας αναβίωσης ελληνικών ποικιλιών, οινοποιώντας και προωθώντας την ποικιλία Αμάσσι.
Οικογενειακή παράδοση που γεννήθηκε και αναπτύχθηκε στην περιοχή της Αριδαίας Ν. Πέλλας, στην κοινότητα Πιπεριάς, στο δρόμο για τις ιαματικές πηγές του Πόζαρ. Η αγάπη για τη φύση, ο σεβασμός για την ιστορία και τις ρίζες συνδέουν την οικογένεια με το αμπέλι από το 1936, όταν και ο Θωμαΐδης Σωτήρης (πρώτη γενιά) ξεκίνησε να πουλάει τα σταφύλια του αμπελώνα του. Το 2005, ο Αναστάσιος Θωμαΐδης (δεύτερη γενιά) ίδρυσε το παραδοσιακό αποστακτήριο της οικογένειας με το οποίο άρχισε σταδιακά να αξιοποιεί μέρος της ιδιόκτητης παραγωγής παράγοντας τσίπουρο υπό το καθεστώς του διήμερου αποσταγματοποιού. Το 2016, ο Σάββας Θωμαΐδης ολοκληρώνοντας της σπουδές του στον αμπελουργικό, οινοποιητικό και αποστακτικό τομέα και με τη συνδρομή του αδερφού του, φαρμακοποιού Θωμαΐδη Σωτήρη δημιούργησε το οινοποιείο (τρίτη γενιά). Η φιλοσοφία της οικογένειας εστιάζει στην παραγωγή ποιοτικού οίνου και αποσταγμάτων που φέρουν τη σφραγίδα του μικροκλίματος της περιοχής της Πιπεριάς και αναδεικνύουν τη μοναδικότητά του.
Καλλιεργείται στην παραδοσιακή κρεβατίνα και προσφέρει ένα φρουτώδες κρασί με έντονες νότες μπανάνας, αχλαδιού, πεύκου και πράσινου μήλου. Φρεσκάδα στο στόμα με μια γλυκιά γεύση στο τέλος.
Καλλιεργείται στην παραδοσιακή κρεβατίνα και προσφέρει ένα φρουτώδες κρασί με έντονες νότες μπανάνας, αχλαδιού, πεύκου και πράσινου μήλου. Φρεσκάδα στο στόμα με μια γλυκιά γεύση στο τέλος.
Η οικογένεια Θωμαΐδη μετά την οινοποίηση και την προβολή του οίνου ποικιλίας από το ΑΜΑΣΣΙ, διερεύνησε τις δυνατότητες αυτής της σπάνιας ελληνικής ποικιλίας που παρουσιάζει το προϊόν της πολυήμερης ωρίμανσης σε δρύινα βαρέλια. Μια κομψή απόχρωση του ποιοτικού ξύλου, της τραγανής οξύτητας και της γλυκιάς κηλίδας κάνουν το αποτέλεσμα ευχάριστο και νόστιμο.
Η οικογένεια Θωμαΐδη μετά την οινοποίηση και την προβολή του οίνου ποικιλίας από το ΑΜΑΣΣΙ, διερεύνησε τις δυνατότητες αυτής της σπάνιας ελληνικής ποικιλίας που παρουσιάζει το προϊόν της πολυήμερης ωρίμανσης σε δρύινα βαρέλια. Μια κομψή απόχρωση του ποιοτικού ξύλου, της τραγανής οξύτητας και της γλυκιάς κηλίδας κάνουν το αποτέλεσμα ευχάριστο και νόστιμο.
Λαμπερό ρουμπινί χρώμα που ωριμάζει περίπου 8 μήνες σε συνδυασμό γαλλικών, αμερικανικών, ιταλικών και ελληνικών βαρελιών που αποτελούν το πλούσιο μπουκέτο αυτού του κρασιού. Ισχυρά αρώματα από κεράσι, κόκκινα φρούτα και αποξηραμένα δαμάσκηνα, καραμέλα, σοκολάτα και δρυς. Ντομάτα με εξαιρετική ισορροπία και μαλακές, ώριμες τανίνες.
Λαμπερό ρουμπινί χρώμα που ωριμάζει περίπου 8 μήνες σε συνδυασμό γαλλικών, αμερικανικών, ιταλικών και ελληνικών βαρελιών που αποτελούν το πλούσιο μπουκέτο αυτού του κρασιού. Ισχυρά αρώματα από κεράσι, κόκκινα φρούτα και αποξηραμένα δαμάσκηνα, καραμέλα, σοκολάτα και δρυς. Ντομάτα με εξαιρετική ισορροπία και μαλακές, ώριμες τανίνες.
Τα αμμώδη εδάφη, οι βραδινές υγρασίες του μικροκλίματος του Πόζαρ και η εντατική και συστηματική εργασία στον αμπελώνα αντανακλώνται και σε αυτό το κρασί. Στο οινοποιείο, η μακροχρόνια εκχύλιση με κρύο και η ωρίμανση με λεπτό γλεύκος σταφυλιών σε ανοξείδωτες δεξαμενές αποδίδουν ένα χαρακτηριστικό κρασί. Έντονα μυρωδικά με τα αρώματα τριαντάφυλλου, κερασιού, φράουλας και βατόμουρου να ξεχωρίζουν. Φρεσκάδα και διάρκεια στο στόμα με μια γλυκιά επίγευση στο τέλος.
Τα αμμώδη εδάφη, οι βραδινές υγρασίες του μικροκλίματος του Πόζαρ και η εντατική και συστηματική εργασία στον αμπελώνα αντανακλώνται και σε αυτό το κρασί. Στο οινοποιείο, η μακροχρόνια εκχύλιση με κρύο και η ωρίμανση με λεπτό γλεύκος σταφυλιών σε ανοξείδωτες δεξαμενές αποδίδουν ένα χαρακτηριστικό κρασί. Έντονα μυρωδικά με τα αρώματα τριαντάφυλλου, κερασιού, φράουλας και βατόμουρου να ξεχωρίζουν. Φρεσκάδα και διάρκεια στο στόμα με μια γλυκιά επίγευση στο τέλος.
Η σπάνια ελληνική ποικιλία Aμάσσι συνδιάζεται σε αναλογία 50-50 μετά το τέλος των batonnage με την διεθνή ποικιλία Sauvignon Blanc σε ένα μοναδικό χαρμάνι. Ο οίνος μετά τη μείξη παλαιώνει κατά 50% σε γαλλική δρυ για 9 μήνες. Στη μύτη κυριαρχούν το μάνγκο, τα τροπικά φρούτα και τα εσπεριδοειδή σε αρμονική ισορροπία με τη βανίλια και την δρυ. Στο στώμα απολαμβάνουμε φρεσκάδα, καλές οξύτητες και γεμάτο σώμα. Ιδανικό για να συνοδεύσει έντονα γεύματα και να ικανοποιήσει και τους πιο έμπειρους.
Η σπάνια ελληνική ποικιλία Aμάσσι συνδιάζεται σε αναλογία 50-50 μετά το τέλος των batonnage με την διεθνή ποικιλία Sauvignon Blanc σε ένα μοναδικό χαρμάνι. Ο οίνος μετά τη μείξη παλαιώνει κατά 50% σε γαλλική δρυ για 9 μήνες. Στη μύτη κυριαρχούν το μάνγκο, τα τροπικά φρούτα και τα εσπεριδοειδή σε αρμονική ισορροπία με τη βανίλια και την δρυ. Στο στώμα απολαμβάνουμε φρεσκάδα, καλές οξύτητες και γεμάτο σώμα. Ιδανικό για να συνοδεύσει έντονα γεύματα και να ικανοποιήσει και τους πιο έμπειρους.