ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

a

Το 1936 η οικογένεια Θωμαϊδη αποκτά τους πρώτους αμπελώνες της. Η ποικιλία αυτή πήρε το όνομα της από μια μικρή πόλη που λέγεται Αμάσσεια, που βρίσκεται στην περιοχή της ευρύτερης Μ.Ασίας, στην οποία μεγάλωσαν οι πρόγονοι της οικογένειας. Από τότε η οικογένεια πουλά τα σταφύλια για πολλά χρόνια. Το 1999 διαθέτει το δικό της αποστακτήριο και παράγει τσίπουρο. Το 2014 το οινοποιείο 3ΓΕΝΙΕΣ μπαίνει στον οινικό χάρτη με τις δικές του ετικέτες.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

3ΓΕΝΙΕΣ Οινοποιείο Θωμαϊδη

Aμάσσεια

1936-1999

Το 1936 η οικογένεια Θωμαϊδη αποκτά τα πρώτα της αμπέλια στην περιοχή του Πόζαρ. Η πρώτη ποικιλία που καλλιεργεί είναι είναι της ποικιλίας Αμάσσι. Της δίνεται το όνομα “Αμάσσι” απο την ομώνυμη πόλη Αμάσσεια στην περιοχή του Πόντου, από όπου και κατάγονται οι πρόγονοι της οικογενείας.

a
Αμπελώνας

Στη συνέχεια φυτεύονται και καλλιεργούνται και άλλες διεθνείς ποικιλίες όπως Chardonnay, Merlot, Syrah, Gewurztraminer, Sauvignon Blanc αλλά και η ελληνική Ξινόμαυρο.

Πρώτη παραγωγή

1999-2014

Το 1999 λειτουργεί το παραδοσιακό αποστακτηριο που παράγει αποστάγματα ποιοτητας σεβόμενο τη παραδοση. Το 2014 ξεκινά επίσημα η παραγωγή οίνου. Όλη η παραγωγή προέρχεται από ιδιόκτητους αμπελώνες και αποτελεί την έκφραση της αγάπης για τη φύση και του σεβασμού για την ιστορία και τις ρίζες η οποία αποτυπώνεται στο κρασί.

a
Ιδιαίτερο μικρόκλιμα

Οι αμπελώνες της οικογένειας καλλιεργούνται στην περιοχή του Πόζαρ. Πρόκειται για μια παραδοσιακά αμπελουργική περιοχή με εδάφη αργιλώδη και αμμώδη. Η αποστράγγιση του εδάφους είναι αξιοπρόσεκτη μετά από κάθε βροχή. Κύρια χαρακτηριστικά του μικροκλίματος είναι οι βαρείς χειμώνες, ενώ τα καλοκαίρια έχουμε μεγάλες διαφορες θερμοκρασίας μέρας και νύχτας. Έτσι όλα μας τα κρασιά χαρακτηρίζονται από μεγάλες αρωματικές εντάσεις, δροσερές οξύτητες και γλυκιά επίγευση ακόμα και χωρίς υπολειμματικά σάκχαρα.

Παραγωγή-Έρευνα

2014-2021

Το οινοποιείο 3ΓΕΝΙΕΣ της οικογένειας Θωμαϊδη, με οινολόγο τον έγκριτο επιστήμονα οινολόγο Βασίλη Μαρίνο και χρησιμοποιώντας την μεγάλη εμπειρία του στον παγκόσμιο οινικό χάρτη, πραγματοποιεί πολλές πειραματικές οινοποιήσεις εξερευνώντας τις δυνατότητες καλλιέργειας των ποικιλιών στη περιοχή. Έτσι γεννιούνται προσδοκίες και κινητοποιήθηκαν το τμήμα Γεωπονίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με Ευρωπαϊκούς θεσμούς για γενετικές αναλύσεις κλώνων, μελέτη βέλτιστων τρόπων καλλιέργειας και ανάδειξη της ελληνικής κληρονομιάς μας.

a
Ευγνωμοσύνη

Στις μέρες μας τα κρασιά 3ΓΕΝΙΕΣ έχουν κερδίσει την αγάπη των φίλων του οίνου. Το οινοποιείο είναι ένας από τους πρωτεργάτες της προσπάθειας αναβίωσης ελληνικών ποικιλιών, οινοποιώντας και προωθώντας την ποικιλία Αμάσσι.

Εξέλιξη-Μέλλον Οινοποιείου

Το οινοποιείο 3ΓΕΝΙΕΣ εξελίσσεται διαρκώς αμπελουργικά και οινοποιητικά. Στην οικογενειακή αυτή επιχείρηση πιστεύουμε πως η πρώτη υλη είναι πολύ σημαντική  για το τελικό προϊόν. Χρησιμοποιείται όσο γίνεται πιο οικολογικός τρόπος καλλιέργειας με φυσικά οργανικά λιπάσματα(κοπριά) και στέμφυλα της περσινής περιόδου επεξεργασμένα και συντηρημένα. Επενδύουμε διαρκώς σε νέα μηχανήματα εξελιγμένα και καινοτόμα ακολουθώντας την εξέλιξη της οινολογικής επιστήμης. Πιστεύουμε στον οινοτουρισμό και οικοτουρισμό  και έχουμε επενδύσει σε έναν παραδοσιακό και φιλόξενο χώρο προς τον επισκέπτη σε μια από τις πιο τουριστικές περιοχές της Ελλάδας. Προσπαθούμε να αναδείξουμε την σπάνια ελληνική ποικιλία Αμάσσι, οινοποιώντας κάθε χρόνο πολλές διαφορετικές παρτίδες με διαφορετικό επίπεδο ωρίμανσης σταφυλιών και χρησιμοποιώντας διαφορετικές οινολογικές προσεγγίσεις. Είμαστε το βασικό οινοποιείο πάνω στο όποιο πραγματοποιείται έρευνα συμφώνα με τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Αμάσσι από το τμήμα Γεωπονίας του πανεπιστήμιου ΑΠΘ.

2568
ώρες ήλιου
3
βραβεία
7
ποικιλίες
84
σημεία πώλησης

Η οικογένεια

ΣΑΒΒΑΣ ΘΩΜΑΪΔΗΣ - 3 ΓΕΝΙΕΣ
Σάββας Θωμαΐδης
Οινοποιός/Ιδιοκτήτης
ΤΑΣΟΣ ΘΩΜΑΪΔΗΣ - 3 ΓΕΝΙΕΣ
Αναστάσιος Θωμαΐδης
Υπεύθυνος Αμπελιών/2η Γενιά
Παππούς Θωμαΐδης - 3 ΓΕΝΙΕΣ
Σωτήρης Θωμαΐδης
Παππούς/1η Γενιά
ΣΩΤΗΡΗΣ ΘΩΜΑΪΔΗΣ - 3 ΓΕΝΙΕΣ
Σωτήρης Θωμαΐδης
Υπεύθυνος Πωλήσεων/Ιδιοκτήτης

OUR INSTAGRAM PAGE

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this