Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi eu nulla vehicula, sagittis tortor id, fermentum nunc. Donec gravida mi a condimentum rutrum. Praesent aliquet pellentesque nisi.
Image thumbnail

Η Οικογενεια

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Οικογενειακή παράδοση που γεννήθηκε και αναπτύχθηκε στην περιοχή της Αριδαίας Ν. Πέλλας, στην κοινότητα Πιπεριάς, στο δρόμο για τις ιαματικές πηγές του Πόζαρ. Η αγάπη για τη φύση, ο σεβασμός για την ιστορία και τις ρίζες συνδέουν την οικογένεια με το αμπέλι από το 1936, όταν και ο Θωμαΐδης Σωτήρης (πρώτη γενιά) ξεκίνησε να πουλάει τα σταφύλια του αμπελώνα του. Το 2005, ο Αναστάσιος Θωμαΐδης (δεύτερη γενιά) ίδρυσε το παραδοσιακό αποστακτήριο της οικογένειας με το οποίο άρχισε σταδιακά να αξιοποιεί μέρος της ιδιόκτητης παραγωγής παράγοντας τσίπουρο υπό το καθεστώς του διήμερου αποσταγματοποιού. Το 2016, ο Σάββας Θωμαΐδης ολοκληρώνοντας της σπουδές του στον αμπελουργικό, οινοποιητικό και αποστακτικό τομέα και με τη συνδρομή του αδερφού του, φαρμακοποιού Θωμαΐδη Σωτήρη δημιούργησε το οινοποιείο (τρίτη γενιά). Η φιλοσοφία της οικογένειας εστιάζει στην παραγωγή ποιοτικού οίνου και αποσταγμάτων που φέρουν τη σφραγίδα του μικροκλίματος της περιοχής της Πιπεριάς και αναδεικνύουν τη μοναδικότητά του.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ

Η πορεία μας χρονολογικά από την πρώτη γενιά μέχρι σήμερα.

a
Παράδοση & Βιοπορισμός

1936

Σαν πρόσφυγες από την Μικρά Ασία, ερχόμενοι στην περιοχή του Πόζαρ Αριδαίας αποκτήσαμε τα πρώτα αμπέλια. Με την σπάνια ελληνική ποικιλία Αμάσσι επιβιώσαμε στις δύσκολες εποχές.

a
Αγορά των πρώτων αμπελιών

1937

Αποκτήσαμε τα πρώτα μας αμπέλια στην γύρω περιοχή της Πιπεριάς και του Πόζαρ.

Όραμα & μεράκι

2004

Δημιουργήσαμε το πρώτο προϊόν έκφρασης αγάπης της οικογένειας Θωμαϊδη για την αμπελουργία. Με πολύ προσωπική δουλειά το τσίπουρο ανοίγει νέους δρόμους και όνειρα.

a
Σπουδές

2005

Η 3η γενιά ξεκινά εξεζητημένες σπουδές στο χώρο του κρασιού.

Εξέλιξη & Καινοτομία

2016

Το 2016 τελειοποιούμε το σύγχρονο Οινοποιείο 3 ΓΕΝΙΕΣ.

a
ΑΜΑΣΣΙ

2017

Προτεραιότητες μας, η ανάδειξη της σπάνιας ελληνικής ποικιλίας ΑΜΑΣΣΙ για πρώτη φορά και η έκφραση του ιδιαίτερου και ευνοϊκού μικροκλίματος της περιοχής του Πόζαρ και σε άλλες γνωστές ποικιλίες.

ΑΜΑΣΣΙ: Ένα όραμα γίνεται πράξη

2018

Εντυπωσιακα φρουτωδη αρώματα, «νόστιμο» και γεμάτο στομα. Η σπάνια αυτή ελληνική ποικιλία εξελίχθηκε αμπελουργικά και οινοποιητικά χαρίζοντας σας αυτό το απολαυστικό και ισορροπημένο κρασί.

a
Απόλαυση παντού

2019

Μοναδικά κρασιά από ποικιλίες Αμάσσι, Chardonnay, Gewutztraminer, Ξινόμαυρο, Merlot, Cabernet Sauvignon και Syrah σε όλη την Ελλάδα.

a
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this