ΚΡΑΣΙΑ

Το οινοποιείο και το αποστακτήριο στεγάζονται σε ένα πέτρινο κτίριο κοντά στους αμπελώνες ώστε να ελέγχεται πλήρως η παραγωγική διαδικασία από τα μέλη της οικογένειας. Η δυναμικότητα παραγωγής είναι μικρή ώστε να καθίσταται δυνατή με τον καλύτερο τρόπο η ανάδειξη της ταυτότητας των διαφόρων ποικιλιών στο αμπέλι και η διατήρησή του κατά τη διάρκεια της οινοποίησης και της απόσταξης. Στόχος λοιπόν είναι τα κρασιά και τα αποστάγματα να εκφράζουν με τον καλύτερο τρόπο τον αρωματικό και γευστικό χαρακτήρα των σταφυλιών όπως αυτά ωριμάζουν στις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες της Πιπεριάς. Η οινοποίηση και η απόσταξη απλώς διαφυλάττει αυτά τα χαρακτηριστικά. Το κρασί και το τσίπουρο της οικογένειας είναι το σύμβολο και η ταυτότητα της γης της Πιπεριάς.

Κρασιά

3 ΓΕΝΙΕΣ ΑΜΑΣΣΙ

ΛΕΥΚΟ

 

Ποικιλιακή σύνθεση:

100% Αμάσσι

 

Περιοχή / Αμπελοτόπι:

Αμπελουργική ζώνη Πιπεριάς / Γκιόλιανη

 

Οινοποίηση:

Αποβοστρύχωση απουσιά θλιπτηρίου. Προζυμωτική εκχύλιση για 6-36 ώρες σε ελεγχόμενο περιβάλλον, αλκοολική ζύμωση σε θερμοκρασία 14-16°C, παραμονή του κρασιού στις λεπτές οινολάσπες του για περίπου 1 μήνα με περιοδική ανάδευση.

 

Γενικά χαρακτηριστικά:

Η οικογένεια Θωμαΐδη πειραματίζεται και αναδεικνύει τη γηγενή ποικιλία Αμάσσι. Σύμφωνα με την παράδοση, οι Μικρασιάτες πρόσφυγες, φτάνοντας στην περιοχή του Πόζαρ, τη βρίσκουν και την καλλιεργούν εντατικά, δίνοντάς της το όνομα από την ομώνυμη πόλη Αμάσεια του Πόντου.

 

Καλλιεργημένη στην παραδοσιακή κρεβατίνα αποδίδει ένα φρουτώδες κρασί με έντονες νότες μπανάνας, αχλαδιού, ανανά και πράσινου μήλου. Φρεσκάδα στο στόμα με γλυκιά επίγευση στο τέλος.

 

Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος:

8°C – 10°C

3 ΓΕΝΙΕΣ CHARDONNAY

ΛΕΥΚΟ

 

Ποικιλιακή σύνθεση:

100% Chardonnay

 

Περιοχή / Αμπελοτόπι:

Αμπελουργική ζώνη Λυκοστόμου / Ρεματιά Καραγκιόζη

 

Οινοποίηση:

Αποβοστρύχωση απουσιά θλιπτηρίου. Προζυμωτική εκχύλιση για 6-36 ώρες σε ελεγχόμενο περιβάλλον, αλκοολική ζύμωση σε θερμοκρασία 14-16°C, παραμονή του κρασιού στις λεπτές οινολάσπες του για περίπου 1 μήνα με περιοδική ανάδευση.

 

Γενικά χαρακτηριστικά:

Ένα κρασί έκφραση του ξεχωριστού μικροκλίματος του Πόζαρ. Εδάφη αμμώδη, βραδινές υγρασίες που ρίχνουν τη θερμοκρασία τις καλοκαιρινές νύχτες στους 18-20°C, εντατική και καινοτόμα διαχείριση των ιδιόκτητων αμπελώνων χωρίς ζιζανιοκτόνα, αποδίδουν ένα διαφορετικό Chardonnay που ξεχωρίζει για τη φρεσκάδα, τα αρώματα και τη διάρκειά του.

 

Στο οινοποιείο ωριμάζει με τις φίνες λάσπες σε ανοξείδωτες δεξαμενές και ένα τμήμα συνεχίζει για μικρό διάστημα σε δρύινα βαρέλια

 

Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος:

8°C – 10°C

3 ΓΕΝΙΕΣ ΡΟΖΕ

 

Ποικιλιακή σύνθεση:

100% Merlot

 

Περιοχή / Αμπελοτόπι:

Αμπελουργική ζώνη Πιπεριάς / Μύλος

 

Οινοποίηση:

Προζυμωτική εκχύλιση για 24-48 ώρες σε ελεγχόμενο περιβάλλον, αλκοολική ζύμωση σε θερμοκρασία 16-17°C, παραμονή του κρασιού στις λεπτές οινολάσπες του για περίπου 1 μήνα με περιοδική ανάδευση.

 

Γενικά χαρακτηριστικά:

Τα αμμώδη εδάφη, οι βραδινές υγρασίες του μικροκλίματος του Πόζαρ και η εντατική και συστηματική δουλειά στον αμπελώνα αποτυπώνονται και σε αυτό το κρασί της οικογένειας Θωμαΐδη. Στο οινοποιείο η μεγάλη σε διάρκεια κρυοεκχύλιση καθώς και η ωρίμανση με τις φίνες λάσπες  σε ανοξείδωτες δεξαμενές αποδίδουν ένα κρασί με χαρακτηριστική ταυτότητα.

Έντονη μύτη με τα αρώματα τριαντάφυλλου, κερασιού, φράουλας και μύρτιλου να ξεχωρίζουν. Φρεσκάδα και διάρκεια στο στόμα με γλυκιά επίγευση στο τέλος.

 

Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος:

8°C – 10°C

3 ΓΕΝΙΕΣ ΕΡΥΘΡΟΣ

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΕΛΛΑ

 

Ποικιλιακή σύνθεση:

100% Merlot 2016

 

Περιοχή / Αμπελοτόπι:

Αμπελουργική ζώνη Πιπεριάς / Μύλος

 

Οινοποίηση:

Προζυμωτική κρυοεκχύλιση για περίπου 10 μέρες σε ελεγχόμενο περιβάλλον, αλκοολική ζύμωση σε θερμοκρασία 25-28°C , παραμονή του κρασιού στις λεπτές οινολάσπες του για περίπου 2 μήνες με περιοδική ανάδευση. Στη συνέχεια, παλαίωση σε ένα συνδυασμό γαλλικών, ιταλικών και αμερικάνικων βαρελιών για 8 μήνες και στη φιάλη για 3 μήνες το λιγότερο.

 

Γενικά χαρακτηριστικά:

Λαμπερό ρουμπινί χρώμα που ωριμάζει περίπου 8 μήνες σε ένα συνδυασμό γαλλικών, αμερικάνικων, ιταλικών και ελληνικών βαρελιών που συνθέτουν το πλούσιο μπουκέτο αυτού του κρασιού. Έντονα αρώματα κερασιού, κόκκινων φρούτων και αποξηραμένων δαμάσκηνων, καραμέλας, σοκολάτας και δρυός. Φινετσάτο στόμα με εξαιρετική ισορροπία και απαλές, ώριμες τανίνες.

 

Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος:

16°C – 18°C

3 ΓΕΝΙΕΣ SAUVIGNON BLANC

ΛΕΥΚΌ

 

Ποικιλιακή σύνθεση:

100% Sauvignon Blanc

 

Περιοχή / Αμπελοτόπι:

Αμπελουργική ζώνη Λυκοστόμου / Ρεματιά Καραγκιόζη

 

Οινοποίηση:

Αποβοστρύχωση απουσία θλιπτηρίου. Προζυμωτική εκχύλιση για 6-24 ώρες σε ελεγχόμενο περιβάλλον, αλκοολική ζύμωση σε θερμοκρασία 14-16°C , παραμονή του κρασιού στις λεπτές οινολάσπες του για περίπου 1 μήνα με περιοδική ανάδευση.

 

Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος:

8°C – 10°C

©3genies.gr | All Rights Reserved

Web & Graphic Design - Grape Creative Studio -

ΚΡΑΣΙΑ

3 Γενιές Οινοποιείο Θωμαϊδη στην Πιπεριά Αριδαίας - Logo

3 Γενιές Οινοποιείο Θωμαϊδη στην Πιπεριά Αριδαίας - Logo
3 ΓΕΝΙΕΣ ΛΗΘΗ, ΛΕΥΚΟ - Αμάσσι, Chardonnay, Sauvignon Blanc | Οινοποιείο Θωμαΐδη, Πιπεριά Αριδαίας
3 ΓΕΝΙΕΣ ΡΟΖΕ - Merlot | Οινοποιείο Θωμαΐδη, Πιπεριά Αριδαίας
3 ΓΕΝΙΕΣ ΡΟΖΕ - Merlot | Οινοποιείο Θωμαΐδη, Πιπεριά Αριδαίας
3 ΓΕΝΙΕΣ ΛΕΥΚΟ - Chardonnay | Οινοποιείο Θωμαΐδη, Πιπεριά Αριδαίας
3 ΓΕΝΙΕΣ ΛΕΥΚΟ - Chardonnay | Οινοποιείο Θωμαΐδη, Πιπεριά Αριδαίας

3 Γενιές Οινοποιείο Θωμαϊδη στην Πιπεριά Αριδαίας - Logo
3 ΓΕΝΙΕΣ ΛΗΘΗ, ΛΕΥΚΟ - Αμάσσι, Chardonnay, Sauvignon Blanc | Οινοποιείο Θωμαΐδη, Πιπεριά Αριδαίας
3 ΓΕΝΙΕΣ ΡΟΖΕ - Merlot | Οινοποιείο Θωμαΐδη, Πιπεριά Αριδαίας
3 ΓΕΝΙΕΣ ΡΟΖΕ - Merlot | Οινοποιείο Θωμαΐδη, Πιπεριά Αριδαίας
3 ΓΕΝΙΕΣ ΛΕΥΚΟ - Chardonnay | Οινοποιείο Θωμαΐδη, Πιπεριά Αριδαίας
3 ΓΕΝΙΕΣ ΛΕΥΚΟ - Chardonnay | Οινοποιείο Θωμαΐδη, Πιπεριά Αριδαίας
3 Γενιές Οινοποιείο Θωμαϊδη στην Πιπεριά Αριδαίας - Logo

3 Γενιές Οινοποιείο Θωμαϊδη στην Πιπεριά Αριδαίας - Logo