ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ

Τσίπουρο

Οικογένειας Θωμαΐδη

Κατά τη διάρκεια της παραγωγής του κρασιού στο οινοποιείο προκύπτουν τα στέμφυλα (φλούδια και κουκούτσια) μαζί με μια ποσότητα κρασιού (συνολικά φτάνουν στο 40% της αρχικής ποσότητας)τα οποία προορίζονται για απόσταξη. Με την προσεγμένη οινοποίηση των σταφυλιών αναδεικνύονται τα ποικιλιακά τους χαρακτηριστικά και περιορίζονται οι βλαβερές και ανεπιθύμητες ουσίες. Στους δύο χάλκινους άμβυκες της οικογένειας, χωρητικότητας 130 λίτρων, το κρασί μαζί με τα στέμφυλα και τα κουκούτσια θερμαίνονται και αποδίδουν τις πτητικές τους ενώσεις. Το απόσταγμα αυτό θα υποστεί μια δεύτερη απόσταξη ώστε να απομακρυνθούν από αυτό ουσίες ανεπιθύμητες για την υγεία ή/και για το άρωμα και τη γεύση του τσίπουρου. Η απόσταξη είναι ένα ακόμα σημείο στο οποίο η οικογένεια με τεχνογνωσία και εμπειρία στοχεύει στη μέγιστη έκφραση του ποικιλιακού χαρακτήρα όπως αυτός διαμορφώνεται στο μικρόκλιμα της περιοχής. Στην συνέχεια το τσίπουρο θα φιλτραριστεί και θα οδηγηθεί είτε σε ανοξείδωτες δεξαμενές ώστε να καταναλωθεί ως φρέσκο, είτε σε δρύινα βαρέλια όπου θα κάτσει για ένα χρόνο δίνοντας παλαιωμένο τσίπουρο.

3 Γενιές Οινοποιείο Θωμαϊδη στην Πιπεριά Αριδαίας - Logo

©3genies.gr | All Rights Reserved

Web & Graphic Design - Grape Creative Studio -

3 Γενιές Οινοποιείο Θωμαϊδη στην Πιπεριά Αριδαίας - Logo
3 Γενιές Οινοποιείο Θωμαϊδη στην Πιπεριά Αριδαίας - Logo
3 Γενιές Οινοποιείο Θωμαϊδη στην Πιπεριά Αριδαίας - Logo
3 Γενιές Οινοποιείο Θωμαϊδη στην Πιπεριά Αριδαίας - Logo
3 Γενιές Οινοποιείο Θωμαϊδη στην Πιπεριά Αριδαίας - Logo